Search EBSCO Discovery Service

Search for Publications

 

(objavljeno 16.01.2019.)

Vebinar o Researcher Academy platformi

Jedan od najvećih svetskih izdavača naučnih časopisa Elsevier, u utorak 22. januara, u 10:30 časova, održaće online vebinar pod nazivom: “Researcher Academy: An introduction to e-learning resources for researchers”. Vebinar je posvećen Elsevier-ovim resursima za online učenje i istraživanje koji su u slobodnom pristupu – Researcher Academy. Svi zainteresovani naučnici, istraživači i studenti koji žele da prisustvuju ovom vebinaru, mogu se registrovati putem linka.

(objavljeno 16.01.2019.)

Ko koristi KoBSON u novogodišnjoj noći?

Po višegodišnjoj tradiciji KoBSON tim nagrađuje svoje prve korisnike u novoj godini. Ove godine KoBSON kišobranom reklamiraće nas korisnik sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu koji se na našu stranicu prijavio tačno u ponoć. Čestitamo :)

(objavljeno 08.01.2019.)

Najuticajniji naučnici na osnovu analize citiranosti

Svake godine preko 9 miliona istraživača objavljuje svoje rezultate istraživanja u naučnim časopisima kojih, prema nekim procenama, ima preko 2 miliona. Sa takvom produktivnošću vrednovanje naučno-istraživačkog rada predstavlja izazov.

U poslednjem izveštaju izdavača Clarivate Analytics “Highly Cited Researchers 2018” pokrivene su glavne oblasti nauke predstavljajući istraživače koji u svojim oblastima imaju najvišu citiranost u bazi Web of Science.

Detaljnije podatke i kompletan izveštaj možete pronaći na sajtu Clarivate Analytics-a.

(objavljeno 06.12.2018.)

Korekcija Impakt faktora za 2017.

Clarivate Analytics je izvršio i publikovao ispravke i dopune u svojoj bazi Journal Citation Reports (JCR).

Baza EleČas je ažurirana sa novim vrednostima Impakt Faktora (IF) i pozicijama časopisa.

Naslovi časopisa koji su dobili impakt faktor za 2017. godinu u oktobru 2018. godine, a bili su izostavljeni iz JCR-a objavljenog u junu 2018.

Vrednost IF časopisa koji izlaze u Srbiji promenila se za časopis Thermal Science (nova vrednost IF je 1.433).

(objavljeno 07.11.2018.)

Novo iz Cambridge-a

Izdavačka kuća Cambridge University Press pokrenula je novu seriju publikacija pod nazivom "Cambridge Elements". Elementi su originalna, koncizna i recenzirana naučna istraživanja koja pružaju sveobuhvatnu pokrivenost ključnih tema u naučnim i umetničkim disciplinama.

Ova kolekcija trenutno obuhvata preko 50 publikacija kojima se može pristupiti besplatno do kraja godine.

Detaljnije informacije i sva izdanja iz ove serije dostupna su na linku.

(objavljeno 30.10.2018.)

Omogućen pristup Elsevier eBooks kolekciji

Obaveštavamo korisnike da je pretplaćena kolekcija elektronskih knjiga vodećeg svetskog izdavača naučnih publikacija Elsevier. Kolekcija obuhvata preko pet hiljada naslova koji će nam biti dostupni godinu dana. Po isteku jednogodišnje pretplate, kao trajno vlasništvo, zadržaćemo najčešće korišćene naslove. Zbog ograničenog vremenskog perioda pretplate preporučujemo korisnicima maksimalno korišćenje, pretragu i preuzimanje naslova od interesa. Knjigama se može pristupiti na dva načina:

Servisi-->Elektronske knjige-->Elsevier-->Science Direct

KoBSON brza stranica-->Elektronske knjige-->Science Direct

(objavljeno 04.06.2018.)

Kategorizacija domaćih naučnih časopisa za 2017. godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je objavilo kategorizaciju domaćih naučnih časopisa za 2017. godinu.
Liste kategorizacija domaćih naučnih časopisa za period od 2006. do 2017. godine možete pogledati i na KoBSON stranici Kategorizacija domaćih časopisa

(objavljeno 31.05.2018.)

Neophodna podešavanja

Usled povećanog broja mejlova vezanih za sigurnosnu zaštitu na našem sajtu obaveštavamo korisnike da je problem nastao usled unapređenja portala inostranih izdavača na sigurniju verziju. Za prevazilaženje ovog problema neophodno je obrisati keš i istoriju iz memorije Internet pregledača kako bi se nesmetano pristupalo KoBSON servisima.
uputstvo za Mozilla Firefox
uputstvo za Google Chrome

(objavljeno 24.04.2018.)